Maatschappelijke impact in Coronatijd

28 september 2020

Bredase ondernemers lanceren sociaal websitebedrijf Betacompany, zo kopte de krant.

Betacompany is een sociale onderneming die mensen met autisme en een hogere intelligentie de kans geeft om op hoog niveau weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Het bedrijf, bestaande uit drie ontwikkelaars en een scrum master, maakt hoogwaardige en gebruiksvriendelijke websites. De initiatiefnemers, Jean-Paul Kuijpers van internetbureau RB-Media en Bart Kamp van sociale onderneming Spectrum Multimedia & IT gaan de uitdaging aan om maatschappelijke impact en meerwaarde te creëren.

“RB-Media is een commercieel bedrijf en zakelijk gezien hebben wij professionals nodig met diverse achtergronden en competenties. In essentie kijken wij naar de talenten van mensen en niet zozeer of zij een afstand tot de arbeidsmarkt hebben,” licht directeur Kuijpers toe. “Maar, wij hechten er ook waarde aan als je ogen ziet glimmen omdat deze talenten zinvol ingezet worden. Die positieve vibes in het bedrijf, dat is wat ook een sterke aantrekkingskracht heeft op onze zakelijke relaties.”

Samen creëren we maatschappelijk impact

Kuijpers merkt op, dat juist eigenzinnige mensen waardevolle input aan de onderneming leveren: “Mensen met autisme en een hogere intelligentie bijvoorbeeld, kunnen mij én zichzelf verrassen. Van daaruit ontstond de wens om samen met Spectrum MultMmedia & IT de start-up Betacompany op te richten. Wij geloven in het team dat wij hebben geselecteerd en willen hiermee aantonen dat wij de maatschappelijke impact kunnen vergroten door de juiste omstandigheden te faciliteren.”

Bart Kamp, directeur van Spectrum MultiMedia & IT, heeft ervaren dat mensen met autisme creatief, technisch, gemotiveerd, leergierig en intelligent zijn, maar een speciale aanpak nodig hebben. Doorgaans zijn zij goed op hun plek in de wereld van multimedia of in de IT. Kamp vervolgt: ”Met Betacompany gaan wij nog een stap verder: Wij geloven erin, dat getalenteerde mensen met autisme met de juiste vooropleiding en motivatie op eigen kracht een bedrijf kunnen leiden. Wij hebben daarom onze krachten gebundeld en laten aan de buitenwereld zien dat talent telt.”

Ook bijzonder betrokken raken?

Betacompany staat voor je klaar! Voor vragen of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem gerust contact met ons op!

danielle.jpg

We horen graag van je!

Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 Woensdag gesloten