Over Betacompany

Bij de Betacompany uit Breda maken we websites met een maatschappelijk karakter. In een traineeship van twee jaar, trainen wij onze medewerkers op sociale vaardigheden, arbeidsvaardigheden en technische vaardigheden.

Alles met als doel om na deze periode met voldoende zelfvertrouwen, de benodigde werkervaring én succeservaringen op zak door te stromen naar een nieuwe passende baan.

Over ons

Stichting de Betacompany is opgericht in 2021, uit een samenwerking tussen internetbureau RB-Media en Spectrum Multimedia & IT.

Spectrum Multimedia & IT is een dagbesteding in multimedia. Hier worden mensen met autisme en een normaal tot hoger intelligentieniveau opgeleid in multimedia & IT. Een deel van deze mensen stroomt weer uit. Maar niet per se naar een baan. In de praktijk blijkt dit namelijk lastig, omdat er geen stage is gelopen of werkervaring is opgedaan. Ook bij internetbureau RB-Media, zagen ze dat er een kloof is tussen het opleiden en het werkveld van deze doelgroep.

Dat gat proberen we bij Betacompany te dichten, omdat we weten dat er veel talent is; talent dat soms al jaren niet meer deelneemt aan het arbeidsproces omdat ze uitgevallen zijn ten gevolge van autisme. Vaak hebben ze een opleiding gevolgd maar niet afgemaakt. Daarna zijn ze terecht gekomen bij allerlei baantjes. Baantjes die niet passen bij hun kwaliteiten en ambities. Aan een passende baan komen is al helemaal moeilijk zonder relevante werkervaring. En juist deze mensen gaan aan de slag bij ons!

beta_024.jpg

Als de condities goed zijn, kunnen ze floreren. Wij laten onze medewerkers gewoon doen waar ze goed in zijn: programmeren. En we laten al het andere wat niet relevant is voor de taak, zoals bijvoorbeeld klantcontact of smalltalk bij het koffiezetapparaat, achterwege. In een tweejarig traineeship krijgen onze medewerkers de kans om zich te ontwikkelen op het gebied van arbeidsvaardigheden, persoonlijke en technische vaardigheden.

beta_110.jpg

Ze leren hoe het is om weer in een ritme te komen en op tijd op je werk te verschijnen. Hoe het is om samen met je collega’s aan een project te werken, om feedback te geven en te ontvangen. Ze leren hoe om te gaan met de wensen van klanten en opdrachtgevers en om te werken met deadlines. En misschien wel het belangrijkste: ze leren hoe het is om succes te ervaren! Enig idee wat dat met je zelfvertrouwen doet?

Alles met als doel om na deze periode met voldoende zelfvertrouwen, de benodigde werkervaring én succeservaringen op zak door te stromen naar een nieuwe passende baan. Wij zijn de essentiële tussenstap die benodigd is om zelfstandig én zelfverzekerd de arbeidsmarkt te betreden. Dit maakt ons grensverleggend, betrokken en bijzonder trots!

Hoe we dat doen?

Wij ontwikkelen kwalitatief hoogwaardige websites, met als doel onze medewerkers vooruit te helpen en perspectief te bieden. Wij geven talent met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Wil jij ook bijzonder betrokken raken? Dat kan op verschillende manieren.  Jij kunt bijdragen aan een succesverhaal door een website af te nemen. Maar wist je dat je ook bijzonder betrokken kunt raken door sponsoring?

Informatie over websiteontwikkeling Informatie over sponsoring

Ons team

Op dit moment bestaat ons team uit getalenteerde designers en developers, allemaal met autisme. Dat klopt, dat is een stempel. Maar dat hoeft geen beperking te zijn. Onze medewerkers hebben één ding gemeen: ze willen vooruit door zich verder te ontwikkelen. Dat is precies waar Betacompany ze bij helpt!

Mees

Front-end developer

Ik heb in korte tijd al zo veel technische vooruitgang geboekt.

Teun

Back-end developer

Er is begrip voor mijn situatie en er is heel veel mogelijk. Betacompany biedt mij de juiste ondersteuning.

Dennis

Designer/ Front-end developer

De SCRUM manier van werken past ontzettend goed bij mij. Betacompany geeft me weer energie!

Onze partners

RB-Media

Als sinds 2005 staat het online succes van haar klanten centraal bij internetbureau RB-Media. Het team van RB-Media uit Breda bevat professionals op het gebied van strategie, branding webdesign, development, online marketing, projectmanagement en support. Hara drie belangrijkste diensten zijn websiteontwikkeling, webshopontwikkeling en online marketing. Ook ontwikkelden zij recent RBorne. Dit is een nieuw concept, waarmee jouw website vliegensvlug op de startbaan staat. Ready for take-off en klaar voor online succes!

Spectrum Multimedia & IT

Sociale onderneming Spectrum Multimedia & IT verhoogt de kwaliteit van leven en werken voor mensen met autisme en een hogere intelligentie. Dat het team hierin succesvol is, wordt bevestigd door de waarde van € 870.000 op de MAEX-index en de hoogst haalbare trede op TNO’s Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Als mede-founding partner begeleidt Spectrum Multimedia & IT het Betacompany-team om hun competenties en talenten zo optimaal mogelijk in te zetten.

Ons bestuur

Marcel Willemsen

Voorzitter

Talent verdient ontwikkeling, zéker als je al op achterstand staat op de arbeidsmarkt.

Peter Kuijpers

Penningmeester

Een baan geeft ritme, erkenning en sociaal contact.

Inge van Haperen

Secretaris

Zij kunnen nauwelijks trots zijn op hun bijzondere prestaties, dus ben ik het dubbel.

Catharina Hoevenaars

Algemeen bestuurslid

Ik wil Betacompany het podium te geven dat het verdient.

Jean-Paul Kuijpers

Algemeen bestuurslid

De eerste resultaten van Betacompany deden mij versteld staan.

Sander Gerritsen

Algemeen bestuurslid

De trajecten die we aangaan, zijn zó waardevol.

Bart Kamp

Adviseur bestuur

Meedoen met de maatschappij is heel belangrijk.

FAQ - Werkwijze van Betacompany

Welke technische vaardigheden beheersen jullie medewerkers?

Onze medewerkers zijn thuis in:

  • HTML& CSS
  • PHP
  • MYSQL
  • Scrum

Welke vaardigheden moet ik beheersen om bij jullie te komen werken?

Om bij ons aan de slag te gaan is het belangrijk dat je minimaal de basis van HTML en CSS beheerst. 

Wat is het niveau van de medewerkers die klaar zijn om uit te stromen?

Onze medewerkers die het traineeship met succes hebben afgerond noemen wij junior developer. 

Wat zijn de werktijden en dagen ?

Onze medewerkers werken 24 uur per week, verdeeld over vier dagen. We werken van 09:30-16:00 uur. Op vrijdag zijn we vrij.  Mocht het zo zijn dat  andere werktijden voor jou beter zouden passen. Dan kunnen we daar uiteraard afspraken over maken. 

Kan ik bij Betacompany ook voor dagbesteding terecht?

Nee. Hiervoor kun je terecht bij onze partner Spectrum Multimedia & IT.

Kan ik alleen bij Betacompany terecht als ik autisme heb?

Wij bieden de juiste hulp voor mensen met autiusme en een ICT gerelateerde opleiding. Onze onze begeleiding is dus gericht op autisme en alles wat daarbij hoort. Heb je geen diagnose, maar denk je wel dat je in aanmerking komt? Neem dan contact op. 

Kan ik ook bij Betacompany een stage lopen?

Wij bieden ook stageplaatsen aan. Wij hebben hierover afspraken met Avans Hogeschool en Fontys. 

Is Betacompany een reïntegratiebureau?

Nee, wij zijn geen reïntegratiebureau. Wij hebben wel elementen die overeenkomen, maar bij ons komen de medewerkers echt in dienst. 

Aan welke eisen voldoen jullie websites?

Al onze projecten worden begeleid door de professionals van internetbureau RB-Media, hierdoor is de kwaliteit van ons eindproduct altijd 100%. Onze websites zijn:

  • Supersnel (Google PageSpeed  score van 90 uit 100)
  • Gebruiksvriendelijk
  • Goed vindbaar in Google
  • Veilig
  • AVGproof 

Ook bijzonder betrokken raken?

Betacompany staat voor je klaar! Voor vragen of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem gerust contact met ons op!

inge.png

We horen graag van je!

Maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00