Onze trajecten

Bij Betacompany zien we het als onze missie om zoveel mogelijk mensen met autisme en een hogerintelligentie niveau duurzaam het aan werk te krijgen en te houden. De essentiele tussenstap benodigd omzelfstandig en zelfverzekerd de arbeidsmarkt op te stromen. We bieden naast het tweejarig traineeship ook werk-fit trajecten aan. Alles met als doel om onze medewerkers vooruit te helpen en  perspectief te bieden. We leggen je graag uit hoe we dit doen. 

beta_051.jpg

Dat werken in de ICT en autisme goed samengaan, weten wij als geen ander. Wij kijken niet naar de beperkingen maar juist naar de mogelijkheden. 

Ons doel is om onze medewerkers vooruit te helpen en perspectief te bieden. Vooruit middels een werk-fit traject. Of vooruit door middel van het traineeship naar een nieuwe betaalde baan. Dit kan verschillen per persoon. En er geldt: elk traject is anders. Misschien ben je wel uitgevallen op school of stage. Of misschien lukt het jou niet om aan een baan te komen omdat het jou niet lukt jezelf te verkopen tijdens een sollicitatiegesprek. Dat snappen wij maar al te goed. Wij helpen je verder.

De nulmeting

Alles start met een eerste kennismaking. Tijdens deze kennismaking beoordelen wij jou op drie vaardigheden:

  • Arbeidsvaardigheden
  • Sociale vaardigheden
  • Technische vaardigheden

De resultaten van deze nulmeting bepalen of en voor welk traject je in aanmerking komt.
Hoewel je in alle trajecten altijd bezig bent met webdevelopment, is het doel van elk traject anders. Op basis van deze nulmeting zijn er vier uitkomsten mogelijk:

  • Een werk-fit traject; waarin instroom naar het traineeship geen uitgangspunt is.
  • Een werk-fit traject; met uitzicht op een proefplaatsing, maar geen garantie op instroom in het traineeship.
  • Mogelijke instroom in het traineeship met een proefplaatsing van minimaal drie maanden met als voornemen om door te stromen.
  • Direct instroom in het traineeship middels een proefplaatsing van maximaal drie maanden.
beta_040.jpg

Een werk-fit traject

Een werkfit traject traject is er op gericht om jouw weer arbeids-fit te maken. Voor dit traject is het belangrijk dat je al enige kennis hebt van de technische vaardigheden, zoals bijvoorbeeld HTML en CSS. Zonder deze basis vaardigheden kunnen wij je niet verder helpen, omdat we bij Betacompany niet vanaf nul opleiden. Dat je arbeidsvaardigheden en sociale vaardigheden nog niet op niveau zijn, dat is geen enkel probleem. Daar is het traject namelijk juist voor bedoelt. 

Tijdens dit traject helpen we je om weer de balans te vinden en in het juiste ritme te komen. Onze begeleiding is er op gericht om jouw weer arbeidsfit te maken. Samen stellen we doelen op waaraan je in dit traject gaat werken. Deze doelen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op de omgang met collega's of leidinggevende. Maar ook op het organiseren en het iutvoeren van je werk. Je zult werken aan opdrachten die speciaal voor jou zijn gemaakt, en welke je in je eigen tempo afmaakt. 

Het traineeship

Bij Betacompany hebben we,  als vervolg op een zorgvuldige instroom, oog voor een duurzame doorstroom en uitstroom in het traineeship. Het doel van elk traineeship is gelijk; uitstroom naar een relevante en duurzaam uitvoerbare vervolgfunctie. Het proces wat doorlopen wordt verschilt natuurlijk per persoon, maar volgt wel een vast process. Stappen uit dit process kunnen niet worden overgeslagen. Uitstroom gebeurd dan ook pas op het juiste moment voor de trainee. Maar tegelijkertijd houden we hierbij ook rekening met de borging van de de continuïteit van het process binnen het team van Betacompany. Tijdens het traineeship worden er vijf fases doorlopen. We leggen ze graag even aan je uit. 

Fase 1 De instroomfase

Het traineeship gaat van start. De medewerker krijgt een contract van 6 maanden. Gedurende de instroomfase staat alles in het teken van goed en veilig landen op de nieuwe werkplek. Er is veel aandacht voor de arbeidsvaardigheden; ritme wordt verder opgedaan en een positie in het team wordt verkregen. Onze systemen worden bekendgemaakt en eventuele trainingen worden geïnitieerd. De trainee krijgt een rol in de projecten en ontvangt nog intensieve coaching.

Fase 2 De hoofdfase

De trainee is nu volwaardig lid van het team, en werkt mee aan de lopende projecteen. Gedurende de projecten zal er een steeds groter aandeel gepakt worden en zal de begeleiding steeds vaker neerkomen op inhoudelijke ondersteuning. De trainee weet zelf aan te geven waar er behoefte is aan ondersteuning. Daarnaast pakt de trainee op de juiste momenten zijn plek in het team om de eigen expertise in te brengen.

Fase 3 De oriëntatiefase 

De trainee heeft voldoende functioneel inhoudelijke groei doorgemaakt om het voor het eerst te hebben over uitstroom. Afhankelijk van de reeds aanwezige competenties wordt een plan opgesteld om geheel of gedeeltelijk de eerste stappen buiten Betacompany te zetten. Hierbij komen sollicitatie vaardigheden nadrukkelijk op de agenda en kunnen er eventuele korte stages worden uitgevoerd. Deze fase kan afgesloten worden met een periode van begeleide detachering. Trainees in de oriëntatiefase hebben ook een rol de ondersteuning van collega’s in fase 1 of 2.

Fase 4 De uitstroomfase

De trainee is er klaar voor, en wij ook! In alles is duidelijk dat het tijd is voor de volgende stap. Er is een duidelijk beeld bij het type functie dat past bij de trainee. Het CV is op orde, de sollicitatie vaardigheden zijn getraind en er kunnen in principe volledig zelfstandig stappen gezet worden door de trainee.

Fase 5 Nazorg 

In deze fase biedt Betacopmany nog steeds ondersteuning. Hoe gaat het op de nieuwe werkplek? Is er sprake van een goede balans? En is er mogelijk nog ondersteuning nodig? Betacompany blijft betrokken bij de trainee en heeft contact met de jobcoach daar waar noodzakelijk en gewenst.

Denk je dat je in aanmerking komt voor een traject en wil je kennismaken neem dan contact met ons op. 

Contact opnemen
beta_132.jpg

Ook bijzonder betrokken raken?

Betacompany staat voor je klaar! Voor vragen of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem gerust contact met ons op!

profielfotopeter.jpeg

We horen graag van je!

Maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00