Social Return on Investment

Steeds meer (lokale) overheden zetten Social Return in bij aanbestedingstrajecten. Wanneer je als bedrijf aan deze verplichting voldoet heb je een voordeel bij het winnen toekomstige aanbestedingen. Betacompany kan jouw bedrijf helpen met het invullen van deze verplichting. 

De missie van Betacompany

Bij Betacompany zien we het als onze missie om zoveel mogelijk mensen met autisme en een hoger intelligentieniveau aan het werk te krijgen én te houden. Wij zijn actief op zoek naar uitkeringsgerechtigden, via bijvoorbeeld een werkloosheidsuitkering, een arbeidsongeschiktheidsuitkering of via de participatiewet. We doen dit alles met als doel om deze mensen uit deze uitkeringssituatie te halen en perspectief te bieden.

Wij nemen deze mensen in dienst, ze worden onze medewerkers. We zorgen voor een fijne werkplek met intensieve begeleiding, zodat het op deze manier mogelijk is voor onze werknemers om zichzelf te ontwikkelen en werkervaring op te doen. Ons uitgangspunt is om ze duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Het behouden van een baan is voor onze medewerkers is namelijk niet altijd vanzelfsprekend.

beta_015.jpg

Wat is Social Return on Investment?

Social Return on Investment (SROI) is in het leven geroepen om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een uitkering of een afstand tot de arbeidsmarkt. Met Social Return zorgt de gemeente of de overheid ervoor dat wanneer zij inkopen er naast het financiële rendement ook een sociaal rendement behaald wordt.

Social Return wordt door (lokale) overheden steeds vaker ingezet bij aanbestedingstrajecten. Het maakt niet uit of het over straatwerken gaat of aanschaf van nieuwe printers, als jij als leverancier kan aantonen dat je iets doet aan SROI levert dit je voordeel op bij de aanbesteding.

Deze Social Return is een verplichting wanneer een bedrijf een aanbesteding wint bij de gemeente of overheid. Dit houdt in dat je als bedrijf verplicht bent een deel van de aanbestedingssom te besteden aan de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Wij helpen je met de invulling van je SROI!

Voor veel bedrijven is het lastig deze verplichting te vervullen, want waar begin je en hoe? Betacompany helpt je daarbij. Wij kunnen je ontzorgen! Wij hebben een goede relatie met de (lokale) gemeentes en het UWV, samen bekijken we welke mogelijkheid het beste past bij jouw bedrijf.

Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om je SROI in te vullen door bijvoorbeeld een stageplaats of een leerwerkplek aan te bieden aan personen uit deze doelgroep binnen je eigen bedrijf. Maar wij snappen dat dit voor je bedrijfsvoering misschien niet altijd even goed mogelijk is.

Bij ons kun je op een andere manier je SROI-verplichting invullen. Zo kun je bijvoorbeeld bij ons een website afnemen. En mocht je al een website hebben ook dan kunnen wij je ook helpen. Je kunt bij ons namelijk ook een website afnemen en doneren aan bijvoorbeeld de tennisvereniging bij jou om de hoek.

FAQ - SROI

Wat kost SROI

Aan SROI zijn geen directe kosten verbonden. Je biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om te participeren.  

Kan ik SROI afkopen?

Nee, dit kan niet. Het doel van deze regeling is om meer mensen te laten participeren op de arbeidsmarkt. Is dit voor jouw bedrijfsvoering lastig? Betacompany kan je hierbij helpen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op! 

Wat zijn de mogelijkheden voor invulling van SROI bij Betacompany?

Bij Betacompany kun je een website afnemen waarmee je aan je SROI verplichting voldoet. 

Ook bijzonder betrokken raken?

Betacompany staat voor je klaar! Voor vragen of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem gerust contact met ons op!

inge.png

We horen graag van je!

Maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00