Betacompany

Voor overheden

Samen creëren we maatschappelijke impact!

Betacompany kijkt naar talent

Het Bredase Betacompany kijkt naar de talenten en niet naar beperkingen van mensen. De initiatiefnemers, Jean-Paul Kuijpers van internetbureau RB-Media en Bart Kamp van sociale onderneming Spectrum MultiMedia & IT creëren ruimte voor mensen die een zakelijk steuntje in de rug nodig hebben. Samen gaan zij de uitdaging aan om maatschappelijke impact en meerwaarde te creëren. Hierbij is de support van overheden en fondsen heel welkom. Hieronder lees je waarom.

Jean-Paul Kuijpers, Directeur RB-Media

“Bij RB-Media trekken wij vooral mensen aan die bij ons DNA passen: we kijken naar de soft-skills, ervaring, de klik met het team en de toegevoegde waarde voor ons bedrijf. Dat iemand een beperking heeft, speelt bij ons geen rol. Wij hebben ervaring met mensen die een stempel ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben. Het is zo geweldig om te zien hoe ons team deze mensen omarmt en dat je die ogen van iedereen ziet glimmen. We zijn een commercieel bedrijf, maar dit is waar RB-Media ook waarde aan hecht. Die positieve vibes in het bedrijf, dat is wat ook een sterke aantrekkingskracht heeft op onze zakelijke relaties.

Het goede doen, daar word ik blij van, maar zakelijk gezien hebben wij professionals nodig met verschillende achtergronden en competenties. Wij sluiten niemand aan de voorkant uit, want wij hebben ervaren dat juist eigenzinnige mensen waardevolle input aan ons leveren. Mensen met autisme en een hogere intelligentie bijvoorbeeld, kunnen mij én zichzelf verrassen. Daarom bestond de wens om samen met Spectrum Multimedia & IT de start-up Betacompany op te richten. Wij geloven in het team dat wij hebben geselecteerd en willen hiermee aantonen dat wij de maatschappelijke impact kunnen vergroten door de juiste omstandigheden te creëren.”

Bart Kamp, voormalig directeur Spectrum Multimedia & IT

“Door een privé-situatie heb ik ervaren dat er weinig zakelijke leer- en werkplekken bestaan voor mensen met autisme en een hogere intelligentie. Omdat dit type mensen niet gelukkig wordt van dagbesteding op een zorgboerderij, ben ik in 2013 gestart met een eigen zakelijke leeromgeving voor deze doelgroep. Ik heb een eigen methode ontwikkeld waarbij een holistische visie en de interactie met het sociale netwerk van mensen met autisme centraal staat.

Ik heb ervaren dat mensen met autisme creatief, technisch, gemotiveerd, leergierig en intelligent zijn, maar een speciale aanpak nodig hebben. Zij zijn goed op hun plek in de multimediale wereld of in de IT. Met Betacompany gaan wij nog een stap verder: zowel RB-Media als Spectrum Multimedia & IT geloven erin, dat getalenteerde mensen met autisme met de juiste vooropleiding en motivatie op eigen kracht een commercieel bedrijf kunnen leiden. Wij hebben daarom onze krachten gebundeld en laten aan de buitenwereld zien dat talent telt.”

Omdat het voeren van een maatschappelijke onderneming een bijzondere aanpak nodig heeft, is financiële support van externe partijen heel hard nodig. Jean-Paul en Bart komen daarom graag in gesprek met overheidsorganisaties en fondsverstrekkers. Uiteraard zijn andere partijen die Betacompany financieel een warm hart toedragen ook welkom om contact op te nemen via ons contactformulier.

Betacompany staat voor je klaar!

Betacompany levert niet alleen hoogwaardige en gebruiksvriendelijke websites, maar valt ook onder de noemer ‘Social Return On Investment’ (SROI); het bedrijf laat getalenteerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op hoog niveau meedraaien.

Ben je een bewuste ondernemer en wil je het verschil maken in het leven van onze veelzijdige teamleden door een website met een maatschappelijk karakter? Twijfel niet langer en maak kennis met Betacompany!

Contact Opnemen